Tudástár | Dárius Kincse Biztosítási Alkusz Kft.

Tudástár

Amit a kötelező gépjármű biztosításról feltétlenül tudni akart:

1.1  Mi a biztosítási kötelezettség?

A biztosítási kötelezettség azt jelenti, hogy minden magyar gépjármű üzembentartója köteles gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést kötni, és az után a díjat megfizetni. A biztosítási kötelezettség tehát az üzembentartót terheli, a gépjármű forgalomba helyezésétől kezdve annak forgalomból való kivonásáig. Ha a szerződéskötésre a tulajdonjog átszállása (leggyakrabban adásvétel) miatt kerül sor, az új üzembentartó a tulajdonjog átszállását követően köteles a kötelező felelősségbiztosítást haladéktalanul, még azon a napon megkötni!

Hasznos tanácsok a biztosításokkal kapcsolatban

 

- Nagyon fontos, hogy minden biztosítási szerződés megkötése előtt alaposan tájékozódjunk a biztosító által nyújtott szolgáltatásokról és azok feltételeiről.

- Ismerjük meg teljes körűen, hogy milyen jogaink és kötelezettségeink keletkeznek a biztosítás megkötésével!

- Tekintsük át, hogy milyen biztosítási eseményekre terjed ki a biztosító szolgáltatási kötelezettsége, ismerjük meg a biztosító mentesülésének eseteit, a biztosító által alkalmazott kizárások körét!

Barócsi Andrea képe

Gyakran ismételt kérdések a nyugdíjbiztosításról

- Mit nevezünk nyugdíjbiztosításnak?

 A jogszabály szerint Nyugdíjbiztosításnak minősül az az életbiztosítási szerződés, melyre az alábbiak együttesen teljesülnek: